Ismerkedjen meg a Mighty Leaf Webshop vásárlási menetének néhány fontosabb részletével. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez a tájékoztatás gyors áttekintést kínál összefoglaló jelleggel, a Webshopon keresztüli vásárlás részletes szabályaira kizárólag a szerződés szövege az irányadó.

Mikor kapom meg a megrendelt termékeket?


Legjobb esetben megrendelését már másnap (Budapesten akár aznap) átveheti a futártól, de gyakoribb, hogy csomagja a megrendelést követő második munkanapon kerül kézbesítésre. Ha Ön minél előbb szeretné megkapni megrendelését, akkor ennek esélyét az növeli, ha hétfő és csütörtök között, a reggeli órákban rendel utánvéttel, vagy előre utalással, és közvetlenül a rendelés Webshop általi elfogadása után elutalja a fizetendő végösszeget.

(A Webshop utánvétes megrendelés esetén a vételi ajánlat elfogadását, előre utalásos fizetés esetén a fizetendő összeg jóváírását követő 5 munkanapon belül vállalja, hogy a megrendelést tartalmazó csomagot a futárnak kiszállításra átadja. Futár a csomag átvételét követő második munkanap végéig vállalja a címzett részére történő kézbesítést.)

Bárhova kérhetem a kiszállítást?


Igen, Magyarország területén bármilyen címre egységes áron és egységes határidővel történik a kiszállítás, így megrendelésének megérkezése nem függ attól, hogy hova kéri a szállítást.

Egy selyemfilterrel csak egy csészényi teát készíthetek?

Nem, a Mighty Leaf prémium teák kiváló összetevőket tartalmaznak egy különleges selyemfilterben, amely kifejezetten alkalmas az alapanyagok aromájának érvényesítésére. Tegye teáskancsóba a filtert, és így elegendő főzetet készíthet egyszerre akár 4-5 csészényi teához.

Mit jelent a serkentő hatás?

Azt, hogy milyen élénkítő, ébresztő hatásra számíthat egy adott tea vagy herbál forrázat fogyasztója. A teákban fajtánként eltérő mértékben vannak jelen olyan anyagok, mint a koffein, és így eltérő hatással vannak a szervezetre. A feltüntetett élénkítő hatás szerinti besorolás tájékoztató jellegű, mivel az többek között függ a vízhőmérséklettől, az áztatás hosszától, és a tea fogyasztójának érzékenységétől is. Ha elkészítési javaslatainkat figyelembe veszi, akkor hozzávetőlegesen a feltüntetett élénkítő hatásra számíthat. Fontos, hogy a gyerekek, várandósok és idősek csak alacsony koffein-szintű vagy mentes teákat igyanak, valamint az arra érzékenyek az esti órákban már csak ilyen teákat fogyasszanak.

Mit jelent a Best By dátum?

A Mighty Leaf Tea az USA-ban készül, így a dobozokon a helyi szokásoknak megfelelő dátumozás található. Ez lényegesen eltér a magyar szokásoktól, ezért e rövid leírásban ismerkedhet meg a lényegi különbségekkel.

Az angol Best By kifejezés jelentése: legjobb a jelölt dátumig. Ezt a jelölést használják a szárított, hosszan eltartható élelmiszerekre, így ennek az USA-ban csupán informális, nem hivatalos jelentése van, azaz nem utal arra, hogy az adott termék fogyasztása az adott dátumot követően nem ajánlott, veszélyes, vagy tiltott lenne.

A gyorsan romló, friss élelmiszerek esetében a Use By dátum használatos, amely tulajdonképpen a magyar lejárati dátumnak felel meg, és azt az időpontot jelöli, amelyet követően az adott élelmiszer fogyasztása már nem javasolt. (A teákon értelemszerűen nem ez a jelölés található.)

Iható-e a tea a Best By dátumot követően?

Természetesen igen, a tea tökéletes minőségű és még hosszasan az is marad az úgynevezett Best By dátumot követően is. Az ízélmény és a kiadósság garantáltan változatlan. A dátum meghatározása nagy ráhagyással történik, így még a jelölt időpontot követően hosszú hónapokig kompromisszumok nélkül élvezheti az ízeket.

A teafilterek egyenként aromazáró fóliatasakokba csomagolva találhatóak a kartondobozokban, amelyeket minden szempontból (hőmérséklet, fény, páratartalom) ideális raktározási körülmények között tárolunk, ezzel is maximalizálva a teák összetevőiben található ízek tartósságát.